تکنیک های سخنرانی موثر و آداب خوب شنیدن با ۸ روش ویژه

ساخت وبلاگ
چکیده :  ۸ راه برای بهتر شدن تکنیک های سخنرانی : در هر گفتگویی دو طرف وجود دارد و ضروری است تا هر دو طرف هنر ارتباط موثر را به خوبی یاد بگیرند. بنابراین، از خ... با عنوان : تکنیک های سخنرانی موثر و آداب خوب شنیدن با ۸ روش ویژه بخوانید :

 ۸ راه برای بهتر شدن تکنیک های سخنرانی :

در هر گفتگویی دو طرف وجود دارد و ضروری است تا هر دو طرف هنر ارتباط موثر را به خوبی یاد بگیرند. بنابراین، از خودتان بپرسید : تکنیک های سخنرانی شما چطور است؟ آیا شما واضح و شفاف صحبت می کنید یا مبهم حرف می زنید؟ آیا شما یک شنونده صبور و با دقت هستید و یا اینکه تمایل به قطع کردن سخنان دیگران دارید؟

ما تکنیک های زیر را برای افزایش مهارت های گفتگوی موثر به شما پیشنهاد می دهیم :

 

وقتی که نوبت صحبت کردن شماست از این تکنیک های سخنرانی استفاده کنید 

۱- افکار خود را متمرکز و یک جهت کنید

رایج ترین دلیل گفتن جملات گیج کننده تفکر مبهم است. برای مثال وقتی ما ایده خاصی داریم ولی دقیقا به آن فکر نکردیم. و یا ما حرف های زیادی برای گفتن داریم، ولی نمی توانیم به زبان بیاوریم. و یا نظر بسیار مهمی داریم ولی نمی توانیم خوب توضیحش دهیم. این ها بدین معنی است که ما هنوز آمادگی صحبت کردن را نداریم، چرا که هدف مکالمه برای خودمان مشخص نیست و در نتیجه هر شنونده ای را گیج می کنیم. بنابراین اولین قانون در یک بحث ساده این است که “اول فکر کن و افکارت را سازماندهی کن و سپس سخن بگو”.

 

۲- بروید سر اصل مطلب

مقدمه چینی خوب است، ولی به شرط آنکه مقدمه شما در راستای بحث اصلی باشد. بنابراین از حاشیه رفتن های گیج کننده بپرهیزید و دقیقا بگویید منظورتان چیست. در یک ارتباط موثر شاخه و برگ اضافی وجود ندارد. اگر شما چیزی را می خواهید ، دقیقا همان را طلب کنید. اگر می خواهید کسی کاری را برایتان انجام دهد، بگویید که دقیقا دوست دارید چه کاری انجام شود.

 

۳- مختصر صحبت کنید

کلمات را هدر ندهید. سردرگمی و ابهام با تعداد کلمات گفتگو رابطه مستقیم دارد. از کلمات قلمبه استفاده نکنید. سعی کنید ساده و مختصر صحبت کرده و از کوتاه ترین و آشناترین کلمات استفاده کنید.

 

۴- واقعی باشید

هر یک از ما دارای یک شخصیت، ترکیبی از صفات، الگوهای فکری و رفتاری هستیم که می توانند ما را در برقراری ارتباط به وضوح کمک کنند. برای ایجاد حداکثر شفافیت در گفتگو ، طبیعی رفتار کنید و منظور واقعی افکار شما در کلامتان جاری شود. بدین طریق  جملاتتان قانع کننده تر و بسیار روان تر خواهد بود.

 

۵- تصویری صحبت کنید

همیشه به یاد داشته باشید که “یک تصویر ارزش هزار کلمه را دارد”. کلماتی که به دیگران کمک می کند تا مفاهیم را تجسم کنند، می توانند کمک فوق العاده ای در انتقال یک پیام. نمایند.

 

و اما تکنیک های سخنرانی و یا ارسال پیام، تنها نیمی از فرآیند گفتگوی موثر است. برای رسیدن به یک ارتباط کامل، شما همچنین باید چگونه گوش دادن و یا در واقع روش درست دریافت پیام دیگران را بدانید. هنگامی که شما در حال رانندگی هستید، صرفا ارسال پیام با استفاده از بوق یا چراغ های راهنمای اتومبیلتان کافی نیست، بلکه برای یک رانندگی سالم و بی خطر باید به پیام های ارسالی توسط اتومبیل های مجاور هم به دقت توجه کنید.

ارتباط موثر

 

و اما هنگامی که نوبت گوش کردن شماست

۱- با اندیشه و تمرکز گوش دهید

گوش دادن، مانند صحبت کردن و نوشتن، به توجه و علاقه واقعی نیاز دارد. اگر شما تمرکز و علاقه لازم  را به گوش دادن نداشته باشید، نمی توانید طرف مقابلتان را خوب درک کنید و بخش اعظم آنچه می شنوید در ذهنتان جای نمی گیرد. بیشتر ما تنها ۲۵ درصد از آنچه می شنویم را به خاطر می سپاریم. بنابراین اگر شما می خواهید یک شنونده فعال باشید، باید سعی کنید با تمرکز لازم قدرت حافظه و درک مطلب خود را افزایش دهید.

 

۲- از چشمان خود استفاده کنید

اگر شما فقط با گوش های خود می شنوید، شما بخش زیادی از پیام گوینده را از دست می دهید. شنوندگان خوب در حال گوش دادن، چشمان خود را باز نگه می دارند. برای درک متقابل کاملا توجه تان را حفظ کنید. چهره شما، یک رسانه ارتباطی بسیار قوی است. یاد بگیرید که تصویر جملاتی که می شنوید را در ذهن خود تجسم کنید. در حالی که گوینده، یک پیام کلامی می فرستد، چهره او می تواند بگوید : “من جدی هستم”، “این فقط یک شوخی بود” ، “گفتن این جمله به شما،مرا آزار می دهد” و یا “گفتن این حرف برای من لذت بزرگی است.”

 

۳- هنگام گوش دادن به مردم به این سیگنالهای غیر کلامی دقت کنید

  • مالش یک چشم.وقتی کسی به شما می گوید : “من فکر می کنم شما راست می گویید” و در عین حال یک چشم خود را می مالد ، در مورد درستی حرفش شک کنید.مالش یک چشم اغلب یک سیگنال به این معناست که در پذیرش باطنی حرفتان دچار مشکل است.
  • ضربه زدن با پا.هنگامی که شما یک عبارت می شنوید ، در حالی که گوینده با پا به جایی ضربه می زند، این معمولا نشان دهنده عدم اعتماد به نفس گوینده به سخنش است.
  • مالش دادن انگشتان دست.هنگامی که شما می بینید گوینده با انگشت شست، انگشت سبابه اش را مالش می دهد، آن اغلب بدان معنی است که گوینده چیزی را مخفی کرده است.
  • لبخند کج.لبخند واقعی معمولا متقارن بوده و یک حالت چهره زودگذر است.چنانچه شما یک لبخند کج محسوس می بینید، احتمالا این یک لبخند واقعی نیست.
  • چشمان اجتناب کننده از دیدن.تماس چشمی ضعیف می تواند نشانه اعتماد به نفس پایین باشد، اما همچنین می تواند نشان دهنده این باشد که گوینده راستگو نیست.

البته اینکه شما بخواهید بر اساس سیگنال های دیداری تصمیم قطعی بگیرید کار عاقلانه ای نیست، اما ترکیب این سیگنالها با جملات گوینده می تواند به شما کمک می کند تا احساس واقعی طرف مقابلتان را بهتر درک کرده و تصمیم بگیرید چه نوع سوالی را از او بپرسید و یا چه جوابی به او بدهید.

 

منبع : http://www.success.com

 

نوشته تکنیک های سخنرانی موثر و آداب خوب شنیدن با ۸ روش ویژه اولین بار در شگفتی پدیدار شد.

موفقیت...
ما را در سایت موفقیت دنبال می کنید

نویسنده : علی حسن پور بازدید : 418 تاريخ : جمعه 4 اسفند 1396 ساعت: 3:22