چگونه با تکنیک های سخنرانی ، شنونده ها را مشتاق شنیدن کنیم؟

ساخت وبلاگ
چکیده : سخنرانی جولین ترژر آیا تا به حال احساس کرده­ اید که هیچ کس به سخنان شما گوش نمی دهد؟ «جولین ترژر»  اینجاست تا به شما کمک کند مخاطبان خود را مشتاق شنید... با عنوان : چگونه با تکنیک های سخنرانی ، شنونده ها را مشتاق شنیدن کنیم؟ بخوانید :

سخنرانی جولین ترژر

آیا تا به حال احساس کرده­ اید که هیچ کس به سخنان شما گوش نمی دهد؟ «جولین ترژر»  اینجاست تا به شما کمک کند مخاطبان خود را مشتاق شنیدن سخنانتان کنید. او راز موفقیت ایراد یک سخنرانی قدرتمند را در اختیار شما قرار می دهد. سخنرانی ترژر می تواند اصواتی را که در این جهان می شنویم، زیباتر کند.

 

صدای انسان، زیبا و قدرتمند

صدای انســـان همانند ســـازی اســـت کـــه همه ما قادر بـــه نواختن آن هســـتیم و احتمـــالا قدرتمندترین صـــدای شنیده شـــده در جهان اســـت. صدای انســـان می تواند آغازگر یک جنگ یا وســـیله­ای بـــرای ابراز عشـــق باشـــد. بااینحال، بســـیاری از افراد احساس می کنند دیگران به ســـخنان آنها گوش نمی دهند. دلیـــل آن چیســـت و چگونـــه می توانیـــم قدرتمندانه صحبت کنیـــم و با ســـخنان خود تغییراتـــی در این جهان به وجـــود آوریم؟

هفت اشتباه بزرگ هنگام صحبت کردن

قصـــد دارم در ابتدای ایـــن ســـخنرانی عاداتـــی را معرفـــی کنم که مـــن آنها را هفت اشـــتباه بزرگ می دانـــم و باید از آنهـــا پرهیز شـــود؛ چـــرا که ارتکاب هریـــک از آنها کلام شـــما را تضعیـــف می کند.

 ۱ .غیبت

نخســـتین اشـــتباه بزرگ غیبت یا همان بدگویی پشـــت ســـر فردی اســـت که در جمع حضور نـــدارد. این عـــادت، پســـندیده نیســـت؛ چـــون همه مـــا می دانیم فردی که رودرروی ما پشـــت ســـر دیگـــران صحبت می کنـــد، قطعا چنـــد دقیقه بعـــد مقابل آنهـــا از ما بدگویـــی خواهد کرد. ۲ .قضاوت

قضـــاوت دومین اشـــتباه اســـت. افراد زیادی را می شناســـم که در ســـخنان خـــود دائما درحـــال قضاوت دیگراننـــد که گـــوش دادن بـــه صحبت های این افراد واقعا ســـخت اســـت.

۳ .منفی گرایی

ســـومین اشـــتباه، منفی گرایی اســـت. همه می توانند گرفتار این معضل شـــوند؛ مثلا مادر من در آخرین ســـال­های عمـــرش بســـیار منفی­گرا شـــده بود؛ به طـــوری که شـــنیدن صحبتهایـــش واقعا دشـــوار بود. یـــادم می آیـــد روزی بـــه او گفتـــم: «امـــروز اول اکتبـــر اســـت» و او چنیـــن پاســـخ داد: «می دانـــم، به نظرت ترســـناک نیست؟!»

۴ .غر زدن

غر زدن نیز یکی از انواع منفی گرایی اســـت. این صفت یکی از هنرهای ملی انگلســـتان و حتی ورزش ملی انگلیسی­هاســـت! باور کنید اغراق نمی کنم! ما انگلیســـی­ها همیشـــه دربـــاره آب و هوا، ورزش، سیاســـت و همه چیـــز غـــر می زنیـــم و همـــواره از همه چیز شـــا کی هســـتیم. غـــرزدن مثل یک ویروس منتقل می شـــود و در مدت زمان بســـیارکمی افـــراد زیادی را آلـــوده می کند؛ درنتیجـــه افرادی کـــه آلوده این ویـــروس شـــده اند، همه چیز را تیره و تـــار می بینند؛ درواقـــع، این عمل با نور و روشـــنایی در تضاد اســـت.

 ۵ .عذر و بهانه

مطرح کـــردن عـــذر و بهانـــه پنجمیـــن اشـــتباه بـــزرگ تلقـــی می شـــود. برخـــی افراد همیشـــه می خواهنـــد دیگـــران را متهـــم کننـــد و اشتباهاتشـــان را بـــه گـــردن آنها بیندازنـــد. آنهـــا فقط دیگران را متهم می کنند و مســـئولیت رفتارهـــا و اعمال خود را نمی پذیرند؛ درحقیقت گوش دادن به ســـخنان این افراد بســـیار ســـخت اســـت.

۶ .اغراق

ششـــمین اشـــتباه بزرگـــی کـــه باعـــث می شـــود دیگـــران از شـــنیدن ســـخن شـــما رویگـــردان شـــوند، اغـــراق و خالی بنـــدی اســـت که حتـــی گاهی موجـــب افت نوع بیان شـــما می شـــود. اغراق اغلب بـــه دروغ گویی ختم می شـــود؛ بنابراین هیچکس علاقـــه­ای به شـــنیدن ســـخنان فردی کـــه می داند دروغگوســـت، نـــدارد.

۷ .تعصب کورکورانه و بی دلیل

تعصـــب بی پایـــه و اســـاس هفتمیـــن اشـــتباه هنـــگام صحبت کـــردن اســـت. فـــرد متعصـــب نمی تواند نظرات خـــود را از واقعیـــت متمایز کند. اگر نظـــرات و واقعیات بـــا یکدیگـــر ترکیـــب شـــوند، چیـــزی شـــبیه بـــه توفـــان ایجـــاد می شـــود. در چنیـــن شـــرایطی، فـــرد متعصب چنان شـــما را با نظراتـــش بمباران می کند کـــه گویی همه حرفهایـــش حقیقـــت محض اســـت.

چهار اصل بنیادین و جادویی صحبت کردن

حـــال بهتر اســـت از دیـــد مثبت بـــه موضوع نـــگاه کنیـــم. در ادامه، شـــما را با چهار اصـــل بنیادینـــی آشـــنا می کنـــم کـــه بـــا اســـتفاده از آنهـــا می توانیـــد ســـخنانتان را قدرتمنـــد و تاثیرگـــذار کنیـــد و تغییـــری در جهان به وجـــود آورید. نخســـتین اصل، صداقت اســـت که به روراســـتی و شفافیت اشـــاره دارد؛ دومین اصل، اصالت است و بـــرای حفـــظ آن تنهـــا کافی اســـت کـــه خودتان باشـــید؛ ســـومین اصل، شـــرافت اســـت که معنای آن، عمل به ســـخنان خود و قابل اعتماد بودن اســـت. چهارمین و آخرین اصل، اصل بنیادین عشـــق اســـت کـــه البته منظور از آن، دوست داشـــتن عاطفـــی نیســـت؛ بلکه خواســـتن خوبی بـــرای دیگران اســـت. به نظر مـــن صداقت محض ممکن اســـت دردسرســـاز و مخرب هم باشـــد؛ مثلا ممکن اســـت یک فرد صادق و بی احســـاس این جمله را به دوســـتش بگوید: «چقدر امروز زشـــت شـــدی!» امـــا ا گـــر صداقت با عشـــق آمیختـــه شـــود، معجونـــی جادویی و قدرتمنـــد بـــه وجود می آید. اگر کســـی را دوســـت داشـــته باشـــید و واقعا خوبـــی بـــرای او بخواهید، قضاوت کـــردن درمورد او برایتان کاملا دشـــوار خواهد بود. واقعا مطمئن نیســـتم فردی بتواند درباره شـــخصی که او را دوســـت دارد و در کنار او احساس آرامش می کند، قضـــاوت کند.

 

جعبه ابزار تنظیم صدا

علاوه بـــر محتـــوای ســـخنان، روش صحبت کـــردن هم بســـیار مهم اســـت. شـــما جعبه ابزاری خارق العـــاده در اختیـــار دارید؛ اما تعـــداد اندکـــی از شـــما می توانیـــد ایـــن جعبه ابـــزار را باز کنیـــد. در ادامـــه شـــما را بـــا چنـــد ابـــزار ایـــن جعبه کـــه ممکن اســـت بـــه اســـتفاده از آنهـــا علاقه­مند باشـــید، آشـــنا می کنـــم؛ چرا که ایـــن ابزارهـــا قدرت ســـخنان شـــما را افزایـــش می دهند.

اولیـــن ابـــزار لحن صدای شماســـت. شـــما باید با توجه بـــه موقعیتی کـــه در آن قرار دارید و نیز براســـاس مخاطبانتان، لحن مناســـب صحبت کردنتان را انتخاب کنید؛ مثـلا اگر می خواهید وزن ســـخنانتان را افزایش دهید، باید مانند سیاســـت مداران صحبـــت کنید؛ چون لحن ایـــن افراد معمولا عمیق و قدرتمند اســـت. دومیـــن ابزار، حـــس نهفته در صدای شماســـت. نتایج پژوهش­ها نشـــان می دهد اکثـــر مـــردم صداهای گرم و نرم را که مانند شـــکلات داغ هســـتند، بیشـــتر دوســـت دارنـــد. اگـــر صدای شـــما ایـــن ویژگی را نـــدارد، اصلا نگران نشـــوید. دنیا کـــه به آخر نرســـیده اســـت! شـــما می توانید با آموزش و تمریـــن، مثلا با تنظیـــم تنفس، نحوه ایســـتادن و زبان بدن، هم این ویژگی را در صـــدای خود ایجاد کنید و هم تغییرات شـــگفت انگیزی را در صـــدای خود به وجـــود آورید. ســـومین ابزار، لحن اســـت کـــه به ما کمک می کنـــد مفهوم مورد نظـــر را به مخاطب خـــود انتقـــال دهیـــم. گـــوش دادن به صـــدای افرادی که همیشـــه با یـــک آهنگ و به صـــورت یکنواخت صحبت می کنند، کســـالت­بار اســـت.  چهارمیـــن ابـــزار، ســـرعت اســـت. لحن مـــن هنـــگام بازگویـــی اتفاقـــات و تجربیات هیجان انگیـــز معمـــولا ســـریع اســـت و در برخی مـــوارد هم بـــرای تاکید بـــر نکته­ای خـــاص، ســـرعت صحبت کردنـــم را کـــم می کنـــم.  پنجمین ابزار، ســـا کت بودن اســـت. ســـکوت هیچ ایرادی ندارد و گاهی نیز سکوتی کوتاه در هنگام ســـخنرانی می تواند قدرت شـــما را افزایش دهد. گام یـــا اوج، ابـــزار ششـــمی اســـت که مـــا در اختیار داریـــم. انتخاب کلماتـــی که باید بـــا اوج بیشـــتری ادا شـــوند، بـــه مـــا کمـــک می کنند تـــا معنـــای مورد نظرمـــان را به مخاطـــب انتقـــال دهیم. هفتمین ابزار، حجم صداســـت. من می توانم با بالا بـــردن حجم صدا هیجان خود را نشـــان بدهـــم. پایین بـــردن حجم صدا نیـــز می توانـــد در مواردی بـــه جلب توجه کامل مخاطبـــان کمک کند.

جهانی مالامال از اصوات زیبا و قابل درک

حـــالا نوبـــت جمع بندی اســـت. ما در محیطـــی قرار داریـــم که پر از اصـــوات مزاحم اســـت. ایـــن محیـــط باعـــث می شـــود دیگـــران نتواننـــد به خوبـــی بـــه ســـخنان ما گـــوش دهنـــد. شـــرایط، زمانـــی بدتر می شـــود کـــه مرتکب اشـــتباهات بزرگی شـــویم کـــه در قســـمت اول ســـخنرانی بـــه آنها اشـــاره کـــردم؛ پس با دوری از ایـــن اشـــتباهات، توجـــه به اصـــول بنیادین و ِ صحبت کردن و بهره گیری هوشـــمندانه از جعبه ابـــزاری جادویـــی کـــه در اختیار داریـــم، می توانیم دیگـــران را بـــرای گوش دادن به ســـخنان خود ترغیـــب کنیم. ا گـــر آگاهانه اصـــوات را ایجاد و اســـتفاده کنیم، بـــا جهانـــی رو­ بـــه رو خواهیم شـــد که مالامـــال از اصوات زیباســـت و همه، ســـخنان یکدیگـــر را درک می کنند.

سپاسگزارم.

 

منبع : مجله موفقیت – شماره ۲۹۱

نوشته چگونه با تکنیک های سخنرانی ، شنونده ها را مشتاق شنیدن کنیم؟ اولین بار در شگفتی پدیدار شد.

موفقیت...
ما را در سایت موفقیت دنبال می کنید

نویسنده : علی حسن پور بازدید : 458 تاريخ : جمعه 4 اسفند 1396 ساعت: 3:22