مثبت اندیشی و دستیابی به آرامش با استفاده از ۷ تکنیک عملی

ساخت وبلاگ
چکیده : تکنیک های مثبت اندیشی “قدرت تفکر مثبت” یا به عبارتی “مثبت اندیشی” یک مفهوم محبوب است، و گاهی اوقات می تواند کمی کلیشه ای به نظر برسد. اما ... با عنوان : مثبت اندیشی و دستیابی به آرامش با استفاده از ۷ تکنیک عملی بخوانید :

تکنیک های مثبت اندیشی

“قدرت تفکر مثبت” یا به عبارتی “مثبت اندیشی” یک مفهوم محبوب است، و گاهی اوقات می تواند کمی کلیشه ای به نظر برسد. اما منافع جسمی و روانی تفکر مثبت توسط مطالعات علمی بیشماری به اثبات رسیده است. تفکر مثبت می تواند به شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد، خلق و خوی شما را بهبود بخشد، و حتی احتمال دارد بر شرایط جسمی – روانی شما مانند فشار خون بالا، افسردگی، استرس و سایر اختلالات، اثر درمانی مثبتی بگذارد.

همه این مفاهیم درست و فوق العاده اند، اما “قدرت تفکر مثبت” واقعا چیست؟

 

به طور کلی شما می توانید “تفکر مثبت” را به عنوان “تصاویر مثبت”، “مثبت صحبت کردن با خود” و یا “خوش بینی” تعریف کنید، اما همه این ها هنوز هم مفاهیم کلی و مبهم هستند. اگر شما می خواهید افکار موثری داشته باشید و مثبت تر بیاندیشید، در این صورت شما نیاز به تکنیک های واقعی و عملی دارید .
ما ۷ تکنیک زیر را برای افزایش “قدرت تفکر مثبت” به شما پیشنهاد می کنیم :

 

۱- شروع کردن روز با تاکیدات مثبت

اینکه شما صبحتان را چگونه شروع می کنید، می توانید ریتم بقیه روز شما را تنظیم کند. آیا تا به حال پیش آمده بسیار دیر و دست پاچه از خواب بیدار شوید و بعدش احساس کنید هیچ چیز خوبی در ادامه روزتان اتفاق نخواهد افتاد؟ این احساس بسیار طبیعی است زیرا روز شما با یک احساس منفی و دیدگاه بدبینانه آغاز شده و به این خاطر به هر رویداد دیگر که تجربه می کنید بدبین خواهید بود. به جای اینکه اجازه دهید این احساس بر شما مسلط شود، سعی کنید در ابتدای روز آن الگو را بشکنید و روز خود را با تصدیق مثبت شروع کنید. در آینه با خودتان صحبت کنید، با جملاتی مانند: «به امید خدا امروز روز خوبی خواهد بود” یا “من قصد دارم امروز عالی باشم”. شما شگفت زده می شوید وقتی ببینید که همین جمله کوتاه چقدر روزتان را بهتر خواهد ساخت و قدرت مثبت اندیشیش را در شما تقویت می نماید.

 

۲- تمرکز بر روی چیزهای خوب حتی کوچک

تقریبا همواره و همه روزها شما در حال رویارویی با موانع رسیدن به خواسته هایتان هستید. انسان تقریبا هیچ وقت یک روز کامل بی دردسر را تجربه نمی کند. این ذات هستی است که همواره شما را به مبارزه می طلبد. هنگامی که شما با یک چالش روبرو می شوید، بر منافعی که به دست خواهید آورد تمرکز کنید، هیچ ایرادی ندارد که این منافع اندک و یا بی اهمیت باشد. به عنوان مثال، اگر شما در ترافیک گیر کرده اید، فکر کنید چگونه می توانید از این زمان برای گوش دادن به موسیقی یا آموزش های صوتی مورد علاقه خود استفاده کنید. اگر برای خرید به فروشگاه رفتید ولی مواد غذایی مورد نیازتان تمام شده ، به این فکر کنید که درست کردن یک غذای جدید و خوشمزه چقدر می تواند هیجان انگیز باشد.

 

۳- یافتن طنزهای خنده دار در موقعیت های بد

به خودتان اجازه دهید طنزهای خنده دار را حتی در تاریک ترین و یا پرتقلاترین مواقع تجربه کنید. به خودتان یادآوری کنید که این وضعیت احتمالا می تواند شروع یک داستان خنده دار باشد که بعدها برای دوستانتان تعریف خواهید کرد و سعی کنید یک شوخی بامزه در مورد آن برای خودتان بسازید. می گویند شما اخراج هستید. تصور کنید که مسخره ترین و خنده دارترین کار بعدی که می توانید انجام دهید چیست؟ آدامس فروش دوره گرد، یا مربی آموزش کانگرو. در این صورت بی اختیار خنده تان می گیرد. همیشه وقتی شاد هستید فکرتان برای غلبه بر چالش پیش رو، بهتر کار می کند. شاید بگویید دوست ندارم همه چیز را به مسخره بگیرم. من از شما می پرسم : اگر خودتان را تحت فشار روانی قرار دهید و علاوه بر کارتان، سلامتی قلبتان را هم از دست بدهید بهتر است؟ خیلی از مسائل و چالش ها با گذر زمان حل می شوند. مهم این است که آرامشتان را حفظ کنید تا زمان برایتان به خوشی بگذرد.

 

۴- تبدیل شکست به درس

شما انسان کاملی نیستید، به همین دلیل علاوه بر پیروزی، شکست را هم در زمینه های متعدد، شغل های گوناگون و در رابطه با انسان های متفاوت تجربه خواهید کرد. به جای اینکه بر چگونگی شکست خوردنتان تمرکز کنید ، فکر کنید دفعه بعدی چه کاری می توانید برای پیروزیتان انجام دهید. هر شکست خود را به یک درس و یک راز موفقیت تبدیل کنید. فراموش نکنید که برای رسیدن به پیروزی کافی است راه های رسیدن به شکست را دوباره نروید.

تفکر مثبت

 

۵- تبدیل “منفی صحبت کردن با خود” به “مثبت صحبت کردن با خود”

معمولا جملات منفی به راحتی بر زبان جاری می شوند و اغلب کنترل آن ها بسیار دشوار است. شما ممکن است با خودتان فکر کنید : “من در انجام این کار بسیار بد هستم” و یا “من نباید در آن مورد هیچ تلاشی کنم”. اما این افکار، زاده احساسات درونی و طرز تفکر منفی شما نسبت به خودتان است. به محض اینکه متوجه تکرار این افکار در ذهنتان شدید، بطور ارادی این فرآیند را متوقف کنید و جملاتتان را به حالت مثبت برگردانید. برای مثال برای مثبت اندیشی بگویید : “درست است که من در این مورد بد عمل کردم ولی اگر دفعه بعد بیشتر تلاش کنم حتما بهتر عمل خواهم کرد” و یا “من نباید در این مورد به این طریق تلاش کنم، بلکه باید برای پیروز شدن نقشه دیگری بکشم”.

 

۶- تمرکز بر زمان حال

منظورم از زمان حال “امروز” و یا “این ساعت” نیست، بلکه دقیقا “همین لحظه” مورد نظر من است. اغلب تصورات منفی از اتفاقات اخیری که تمام شده و یا از پیش بینی منفی شما از آینده نشات می گیرد. ممکن است رئیس شما امروز به شما گیر داده باشد و یا اصطلاحا پاچه شما را گرفته باشد، ولی آیا دقیقا در “این لحظه” اتفاق بدی در حال رخ دادن است؟ جمله ای که او ۵ دقیقه گذشته در مورد شما گفته است را فراموش کنید. همچنین با جمله ای که شاید ۵ دقیقه دیگر به شما بگوید هم ذهنتان را مشغول نکنید. روی “همین لحظه” به عنوان یک زمان منحصر به فرد تمرکز کنید. این زمان جزئی از عمر شماست و دیگر باز نخواهد گشت، بنابراین چرا باید آن را از دست بدهید؟ در بیشتر مواقع “این لحظه” آنقدرها هم که تصور می کنید بد نیست و اتفاقا می تواند یک لحظه شادی بخش باشد، اگر شما بخواهید.

 

۷- یافتن دوستان، مربیان و همکاران مثبت

هنگامی که شما زندگی خودتان را با افراد مثبت احاطه کرده باشید، شما چشم اندازهای مثبت، داستان های مثبت و تصدیق های مثبت می شنوید. شما غرق در کلمات مثبت آنها خواهید شد و این بر اندیشه های شما اثرات مثبتی خواهد داشت و حتی کلمات شما را تغییر خواهد داد و بیانات شما هم متقابلا بر آنها اثر مطلوبی می گذارد. پیدا کردن افراد مثبت به نحوی که زندگی تان را از آنها پر کنید، ممکن است کار سختی به نظر برسد اما به عاقبتش می ارزد. هر کاری که از دستتان بر می آید برای اثر بخشی مثبت بر زندگی دیگران انجام دهید و اجازه دهید دیگران هم متقابلا بر زندگی شما اثرات مثبتی بگذارند.
تقریبا هر کسی در هر موقعیتی می تواند این درس ها را در زندگی خود به کار گیرد و نگرش مثبت خود را نسبت به زندگی افزایش دهد. همانطور که می بینید، “تفکر مثبت” روش بهتر زیستن را به شما پیشنهاد می دهد، به طوری که هر چه تکنیک های آن را بیشتر تمرین کنید، اثرات شگفت انگیزش را بیشتر در زندگی خود احساس خواهید کرد.
منبع  :  http://www.success.com

نوشته مثبت اندیشی و دستیابی به آرامش با استفاده از ۷ تکنیک عملی اولین بار در شگفتی پدیدار شد.

موفقیت...
ما را در سایت موفقیت دنبال می کنید

نویسنده : علی حسن پور بازدید : 567 تاريخ : جمعه 4 اسفند 1396 ساعت: 3:22